2 липня 2018, 16:35, Урожай

У поточному сезоні аграріям прогнозують рекордно мінімальні втрати ріпаку

Високі температури на початку весняної вегетації озимого ріпаку призвели до його раннього дозрівання, в результаті чого збір урожаю почався майже на декаду раніше, ніж минулого року, пише ukragroconsult.com.

Нагадаємо, станом на 22 червня аграрії зібрали уже 4% від прогнозної збиральної площі, або ж 36,5 тис. га з 982,6 тис. га посівів.

Як зазначають аналітики, в цьому сезоні ймовірне зниження врожайності порівняно з минулим роком. При цьому вона буде вище середньотрендової за останні п'ять сезонів, що в сукупності з ростом збиральних площ дозволить отримати непоганий урожай.

«З огляду на очікуване зростання врожаю в новому 2018/19 сезоні, в цілому баланс попиту і пропозиції не виглядає напруженим і в перспективі дасть можливість не тільки експортувати рекордний обсяг ріпаку, а й збільшити переробку сировини всередині країни», — додають фахівці.

Нагадаємо, аби дізнатись детальну інформацію про кількість зібраного зерна, відсоток виконаних робіт, врожайність окремої культури у вашому регіоні та загалом в Україні, користуйтесь інтерактивною картою «Урожай Онлайн 2018».