2 липня 2018, 12:35, Насіння

Компанія DSV відкрила селекційно-дослідну станцію з виведення високоврожайних сортів пшениці

Зазначається, що спорудження селекційно-дослідної станції є частиною окремої селекційної програми компанії Deutsche Saatveredelung AG (DSV) для Східної Європи під назвою East-East, повідомляють у «ДСВ Україна».

Проект передбачає випробування та вивчення продуктів компанії з європейського портфоліо, а також ведення самостійної програми схрещувань батьківських компонентів на жаростійкий матеріал із раннім наливом, що надзвичайно важливо для країн Східної Європи. 

«Нова селекційно-дослідна станція  розташована на умовній межі двох зон — Полісся і Лісостепу, з вираженими кліматичними особливостями, що дає змогу оцінити селекційний матеріал на найбільш важливі  господарські якості та звісно проявити кінцеву ціль селекції — урожайність», — йдеться у повідомлені.

За словами Ярослава Теличка, директор компанії ТОВ «ДСВ-Україна», основною метою створення станції є дослідження селекційного матеріалу озимого ріпаку та пшениці, виведення нових високоврожайних сортів пшениці  з високою  жаро-,  та посухостійкостю, стійких до хвороб та вилягання. Щорічно на базі станції тестуються десятки тисяч нових ліній і гібридів.

Зазначається, що дослідна станція оснащена сучасним лабораторним обладнанням. У найближчий час планується облаштування лабораторії з визначення комплексного аналізу зразків насіння. 

Сума інвестиції в R&D станції склала близько  2 млн. євро, загальна сума інвестицій у спорудження об'єкту становить близько 550 тис. євро.