27 червня 2018, 10:36, Технології

Українцям були представлені кращі ізраїльські агростартапи

Юлія Порошенко, засновник Agrohub зазначила, що цей формат зустрічей допоможе продемонструвати українському агросектору кращі світові практики в сфері агро і, таким чином, допомогти нашим компаніям стати більш продуктивними, повідомляє Latifundist.com.

«Для першої зустрічі не випадково був вибраний Ізраїль. Ця країна за кількістю стартапів на душу населення є світовим лідером. Це ж стосується і аграрного сектора. Сподіваюся, що цей захід допоможе агрокомпаній дізнатися краще ізраїльську інноваційну культуру і перейняти її кращі елементи», — зазначила вона.

В ході зустрічі Кирило Криволап, партнер Civitta описав природу ізраїльських агростартапів.

За його словами, щорічно в Ізраїлі реєструється понад 400 агростартапів. Це більше ніж в Україні і Литві усіх стартапів разом узятих. Серед галузей, які вони охоплюють — роботизація, вертикальні ферми, агропереробка, тваринництво, генна інженерія, зрошення тощо.

На зустріч були запрошені такі ізраїльські стартапи як Taranis, Sensilize, CropX, Netafim і ADAMA, чиї рішення перевірені на практиці і успішно імплементуються.

Перед учасниками заходу виступив Ніра Бен Лаві, глобальний директор з інновацій Інституту Адізеса.

«Інновації — це не абстрактне поняття. Їх ефективність можна виміряти. Для цього існує один єдиний критерій — повернення інвестицій. Тому я б радив 75% результатів корпоративних інновацій направляти на підвищення продуктивності та оптимізацію витрат, і тільки 25% - на розробку нових продуктів, послуг, рішень», — зазначив Ніра Бен Лаві.