21 червня 2018, 16:45, Техніка

В Україні анонсували появу «розумних» систем зрошення

Про це повідомляє Latifundist.com.

«Ми перші привезли до України дощувальні машини з інтелектуальними системами управліннями. На даний момент така машина вже змонтована та працює в Херсонській області», — зазначила Ольга Курбан, в.о. директора бізнесу Wuxal в Україні та Молдові.

Зокрема, на виставці був представлений фрагмент дощувальної машини T-L з віддаленим доступом управління.

«Завдяки встановленим метеорологічним станціям клієнт може отримувати дані і в цю ж секунду, якщо пішов дощ або ж з'явилися якісь опади, зупинити машину або змінити подачу води», — зазначив Дмитро Бакаєв, менеджер з продажу і сервісу систем зрошення.

International Field Days — що подивитись на наймасштабніших днях поля
Читати по темі

На своїх демонстраційних ділянках компанія Wuxal представила системи краплинного зрошення, показала різницю при вирощуванні культур на підґрунтовому зрошенні і без нього, а також переваги тих чи інших систем.

Окрім цього, представники компанії Wuxal розповіли про новий проект для України — систему Field Guide, яка полягає в моніторингу полів з використанням дрона.

За словами фахівців, система дозволить моніторити не тільки стан полів, але й брак у посівах тих чи інших елементів. В результаті це дасть можливість зрозуміти, де необхідно провести локальний обробіток посівів необхідним препаратом для подальшого досягнення високої врожайності.