19 червня 2018, 15:21, Україна

Цьогоріч на Запоріжжі планують закласти додатково 54 га черешневих садів

Найбільшим виробником черешні є Мелітопольський район, де її насадження сконцентровані на площі 1,2 тис. га. Основу асортименту складають 44 сорти, створені Мелітопольською дослідною станцією садівництва ім. Сидоренка. Зокрема, це Валерій Чкалов, Мелітопольська рання, Мелітопольська чорна, Талісман, Крупноплідна, зазначають у Запорізькій ОДА.

«Область має значний природно-економічний потенціал для розвитку промислового садівництва. За умов найповнішого використання такого чинника високої економічної ефективності садівництва як поглиблення зональної спеціалізації можна успішно вирощувати всі без винятку плодові і ягідні культури помірного клімату. На сьогодні закладка черешневих садів здійснюється на невеликих площах, як в агрофірмах, так і фермерських господарствах. У 2018 році заплановано закласти 54 га черешневих садів», — заявив Андрій Поляков, директор Департаменту АПР Запорізької ОДА.

Він також зазначив, що місцеві агрокомпанії «Фортуна» та «ССК-Інжиніринг», які займаються виробництвом черешні, внесені до переліку претендентів на державну підтримку за бюджетною програмою «Закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними».