15 червня 2018, 10:35, Урожай

Внаслідок посухи в Білорусі загинуло понад 70 тис. га посівів

За словами Руслана Глушка, голови комітету з сільського господарства та продовольства облвиконкому, від посухи і дефіциту вологи у Гомельській області підтверджена загибель озимих зернових культур на площі 44,7 тис. га, ярих — на площі 13,3 тис. га, передає apk-inform.com.

Також в Могильовській області, за словами Лілії Гулінскої, начальника відділу інтенсифікації рослинництва комітету по сільському господарству і продовольству облвиконкому, посуха пошкодила посіви зернових і зернобобових культур більш ніж на 20 тис. га, однак повністю зернові загинули приблизно на 2 тис. га площ.

Крім того, в Брестській області, за словами Олександра Машлякевіча, начальника відділу виробництва продукції рослинництва і кормовиробництва комітету по сільському господарству і продовольству облвиконкому, аграрії мають намір пересіяти 26,5 тис. га площ.

Для відшкодування загиблих озимих і ярих культур сільськогосподарськими організаціями Білорусі активно ведуться роботи з пересівання даних площ просом.

При цьому прогнози синоптиків невтішні: у другій декаді червня істотного поповнення запасів ґрунтової вологи на більшості територій не прогнозується.