6 червня 2018, 13:38, Світ

Спека і посуха врятували німецьку картоплю від фузаріозу

Як повідомляє AgroXXI, Люнебурзьке пустище в Нижній Саксонії вважається основним виробничим майданчиком з вирощування картоплі. Практично весь травень тут стояла посуха, яка продовжилася і з початком червня. Втім, картоплярі не переймаються: сучасні системи зрошення працюють протягом декількох тижнів.

«У Нижній Саксонії наразі екстремальні проблеми з посушливою погодою. Але на цей період вегетації для картоплі це не має ніякого значення. Однак якщо бездощів’я збережеться протягом червня та липня, тоді вже почнуться серйозні проблеми», — розповідає Фолькер Петерс, керуючий директор однієї з компаній, яка займається картоплею.

Він додає, що в Люнебурзькому пустищі зрошується близько 95% полів. Але по той бік Ельби, в східнонімецьких регіонах, ці іригаційні системи недоступні, і проблематична погода може призвести до зниження врожайності.

На думку Петерса, ще занадто рано прогнозувати сезон, а в цієї погоди навіть є свої переваги. За його словами, ​​з урожаю 2017 року залишився посівний матеріал, що був дуже сприйнятливим до фузаріозу та борошнистої роси. Але завдяки посушливим умовам та спеці, майже вся картопля росте дуже добре і проблем із хворобами немає.