6 червня 2018, 10:27, Україна

Посуха в Криму продовжує завдавати збитки

«В ході обстежень, проведених комісіями щодо попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій та забезпечення пожежної безпеки муніципальних утворень, в результаті посухи виявлено загибель сільськогосподарських зернових та зернобобових культур. Адміністрації Красногвардійського, Нижньогірського, Первомайського та Совєтського районів, в яких 4 червня була оголошена надзвичайна ситуація, підрахували попередні збитки. Прогнозовані витрати складуть понад 164 мільйонів 420 тисяч рублів. Загальна площа постраждалих посівів — 18 тисяч 129 гектарів », - повідомив Андрій Рюмшин, міністр сільського господарства Криму.

Найбільший збиток поніс Первомайський район. На посівних площах Первомайського району прямі витрати склали 81 мільйон 621 тисячу 113 рублів. У Червоногвардійському районі сума заподіяного посухою збитку перевищила 58 мільйонів 388 тисяч рублів, в Радянському районі — 13 мільйонів 161 тисячу рублів, в Нижньогірському районі прямі витрати склали 11 мільйонів 250 тисяч рублів. 

Зазначається, що готується необхідний пакет документів до Міністерства сільського господарства РФ для розгляду і прийняття рішення про виділення з федерального бюджету коштів для здійснення компенсації сільськогосподарським товаровиробникам РК шкоди, заподіяної в результаті надзвичайної ситуації природного характеру, що виникла в Криму в результаті посухи.