5 червня 2018, 08:30, Технології

«Розумний» трактор чи комбайн може з’явитися вже дуже скоро

Інтелектуальна технологія установки «Агродроїд C2-A2» дозволяє їй легко підключатися до системи управління будь-якої сільськогосподарської техніки — трактора, комбайна, оприскувача та інших. Будь-який механізм стає «розумним», а з доповненням основного модуля кредл-приставкою у аграрія з’являється можливість перенесення «мозку» агродроїда з одного засобу на інший, без необхідності придбання ще однієї установки.

Компанія заявляє, що система забезпечує повну безпеку проведення польових робіт. Агродроїд працює в наступних режимах: автономний рух по краю «зорано/незорано»; автономний рух «скошено/нескошено»; автономний рух по рядках кукурудзи, соняшнику, сої, тощо; автономний рух по валянню; автономні розвороти на краю поля; автономне вивантаження врожаю в бункер або самоскид; можливість роботи в нічних умовах.

Як повідомили представники компанії, в розробці реалізована технологія глибокого навчання, заснована на штучній нейронній мережі і модифікована під агротехнічні завдання.

Передбачається, що кінцева вартість пристрою складе близько $3 тисяч. Промислові випробування C2-A2 пройдуть цього літа в Росії та Бразилії.