4 червня 2018, 14:45, Світ

В Росії початок літа став найхолоднішим за останні 50 років

Похолодання і сильний вітер в декількох регіонах вносять свої корективи в посівну кампанію — аграрії адаптуються під заморозки, фахівці радять припинити господарські роботи. 
У Тюменській області, де для першого дня літа спостерігається нетипова прохолода (близько 10 градусів тепла), аграрії планують засіяти всі раніше заплановані площі.

«Весняна посівна кампанія 2018 року суттєво відрізняється від попередніх років. Подібні кліматичні умови, коли негативні температури в ґрунті спостерігаються аж до червня, з аналізу фахівців, були відзначені в останній раз тільки в 60-х роках. Крім цього, складності додає нинішнім робіт і велика кількість опадів », — розповів журналістам заступник губернатора, директор регіонального департаменту агропромислового комплексу Володимир Чейметов.

У перший день літа випав сніг у кількох районах Республіки Комі, а температура опустилася вночі до 2,5 градуса нижче нуля. «Аномалії в цьому немає, схожа погода з затяжними періодами холоду спостерігалася навесні 2008 року. Найхолодніший видався 2002 рік, тоді випало понад 20 мм снігу. Сьогодні циклон вже відходить за Урал, очікується, що вдень потеплішає до плюс 10 градусів »,  —зазначив представник регіональної метеослужби.