31 травня 2018, 13:45, Посівна

Астарта скоротила площі під цукровими бурками на користь кукурудзи

Весняна посівна на полях холдингу цього року відбувалася у рекордно-стислі строки з огляду на затяжну  холодну погоду і наступне швидке потепління. Зазначається, що зменшення площ під цукровими буряками у поточному сезоні дозволить організувати їх збирання та переробку у оптимальні терміни. При цьому, збільшення площ під кукурудзою теж має принести гарний фінансовий результат на фоні триваючого відновлення цін на цю культуру.

«Незважаючи на стислі строки, всі технологічні операції були виконані в оптимальні терміни, що дало можливість «захопити» накопичену за зиму вологу і дати швидкий старт розвитку рослин», — зазначають у прес-центрі холдингу.

Станом на кінець травня озимі і ярові культури перебувають в доброму та відмінному стані. Погода у Східних і на Західних виробничих кластерах, переважно, сприяє їхньому розвитку.

«Наразі на полях триває обробка посівів, моніторинг розвитку рослин. У цьому році  агрономи Астарти заклали понад тисячу дослідних ділянок під перспективними видами насіння сої, пшениці, цукрового буряку та інших культур. Найкращі відібрані сорти будуть використовуватися в наступному році на полях компанії, а також постачатися партнерам-фермерам», — йдеться у повідомленні.