28 травня 2018, 13:40, Техніка

На французьких полях роботи самостійно вирощують кукурудзу

Першочерговим завданням проекту під назвою Challenge Centeol, який очолює компанія AgreenCulture, є скорочення плужной підошви, дбайливий догляд за ґрунтом, при цьому збереження врожайності і скорочення витрат, пише fwi.co.uk.

Роботи Centeol були створені командою AgreenCulture у партнерстві з Kuhn, Dupont Pioneer та Ausy. Вага одного складає 300 кг.

Техніка працює від дизельних двигунів. Роботи пересуваються за рахунок двох гусениць, що дозволяє звести до мінімуму тиск на ґрунт.

Проект стартував в жовтні 2017 року, коли до робота був прикріплений спеціально адаптований інструмент, який взяв зразки ґрунту. Ці дані були потрібні для подальшого зменшення витрат при сівбі та підживленні рослин.

Для роботів також були розроблені спеціальні культиватори. Всі машини були оснащені RTK-системами, які при роботі дозволили досягати десяти міліметрової точності.

У квітні поточного року всі три роботи працювали одночасно на одному і тому ж полі. Перший вніс добриво, працюючи з картами аналізу ґрунту, аби визначити необхідну потребу для кожної частини поля.

Інакші два роботи проводили сівбу. Швидкості сівби склала близько 8 км/год. У планах — внесення азоту приблизно через місяць після завершення сівби. Напередодні збирання врожаю також запланована просапка.

Наразі для роботів розроблено п’ять різних агрегатів для роботи у цілодобовому режимі. Збір врожаю — єдина робота, яка в подальшому потребуватиме втручання людини.