25 травня 2018, 11:36, Урожай

Через посуху аграрії Кіровоградщини не доберуть частину врожаю ранніх зернових

Такий прогноз озвучив Олександр Ткаченко, начальник управління АПР району, пише aleksandriya.co.ua.

«Посівна кампанія в Олександрійському районі добігає кінця, роботи планують закінчити до 1 червня. Майже на 100% запланованих площ фермери завершили посів соняшника і кукурудзи. Більшість господарств вже займаються доглядом за посівами. Також ведеться підготовка до збирання ранніх зернових і зернобобових культур», — розповів посадовець.

Погодні умови, особливо високі температури в кінці квітня — на початку травня, призвели до більш ранньої вегетації рослин, ніж того хотілося б аграріям. Через це жнивна кампанія цього року розпочнеться раніше.

Температурні умови вплинули і на майбутній урожай, відзначив Олександр Ткаченко. Вже можна прогнозувати на 10-15% менший від очікуваних обсягів урожай ранніх культур.

Прогнозувати урожай більш пізніх культур, на думку начальника управління, ще зарано — погода може внести свої корективи. Однак вже зараз аграрії відзначають недостатню кількість опадів і їх нерівномірність. Краща ситуація в господарствах, які знаходяться ближче до Дніпропетровської області. У середньому в Олександрійському районі випало 14,5 мм дощів.