18 травня 2018, 14:39, Посівна

Снігопади перешкоджають початку посівної на Алтаї

Станом на 11 травня, з прогнозованих 5,4 млн га місцевим сільгоспвиробникам вдалось засіяти лише 115 тис. га площ. Влада Алтаю закликає селян у поточному році скоротити посівні площі під гречкою практично в два рази — до 360-380 тис. га, повідомляє bankfax.ru.

Кількість опадів, що випали вже перевищила норму в три рази. До того ж, у нічну пору, температура повітря на полях краю опускається до мінус 1°С. Аграрії не ризикують закопувати насіння в холодний і вогкий ґрунт, адже шанси, що вони успішно зійдуть невеликі.

Павло Чорногузів, директор ТОВ «Агрофірма Нива» переконаний — теперішні погодні умови неодмінно вплинуть структуру посівних площ та зменшення кінцевого врожаю.

«Очікується, що посіви гречки в цьому році скоротяться вдвічі. Принаймні, саме такі рекомендації в райони краю надійшли від фахівців регіонального Мінсільгоспу і уряду краю. Собівартість виробництва гречки вище, ніж склалися на сьогоднішній день ринкові ціни, що робить її виробництво нерентабельним», — додає місцевий аграрій.