17 травня 2018, 12:35, Добрива

Російський виробник мінеральних добрив покидає вітчизняний ринок

Як зазначили у «Єврохім», останні дії влади України щодо обмеження поставок добрив іноземними компаніями, а також очікування подальшого погіршення ділової кон’юнктури на даному ринку, стали причиною такого рішення групи, пише ua.interfax.com.ua.

Як стало відомо, «Агроцентр Єврохім-Україна» проданий компанії, пов’язаній з її колишнім менеджментом.

«Єврохім» повідомляє, що буде продовжувати консультації з представниками української влади про можливе співробітництво через своє європейське представництво, в той час як основні зусилля група зосереджуватиме на інших зростаючих ринках.

Аграрії виступають проти заборони імпорту добрив з Росії
Читати по темі

Нагадаємо, що в жовтні 2017 року Україна щодо підприємств групи «Єврохім», як і інших постачальників добрив з Росії, ввела санкції. Введення санкцій було пов’язане з поставками продукції на тимчасово непідконтрольну територію України, так званих, «республік».

З 1 березня 2018 року діють обмеження на імпорт гранульованої і кальцинованої аміачної селітри, а також сульфату амонію. Як повідомлялося, згідно з рішенням Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі було встановлено антидемпінгове мито в розмірі 29,25% для ВАТ «Дорогобуж», а для інших експортерів і в цілому для Російської Федерації мито в розмірі 42,96%.