11 травня 2018, 13:40, ЗЗР

Використання ретардантів сприяє збільшенню врожайності зернових — експерт

«Якщо сьогодні ми маємо вилягання посівів на етапі початку молочної стиглості, то недобір врожаю сягатиме 1,5-2,0 т/га, а то й більше. Якщо вилягання посіву відбулося на завершення вегетації, тобто у фазі воскової стиглості, то недобір врожаю буде рівнозначним втратам під час збирання, які в нас продукує сам комбайн. Тобто цей рівень може бути 0,5-0,6 т/га, можливо, й вище», — розповів менеджер з розвитку продуктів на колосових зернових компанії BASF.

Фунгіциди та регулятори росту на зернових: тонкощі застосування
Читати по темі

На думку Павла Материнського користь від ретардантів не обмежується збільшенням врожаю. Адже вилягання рослин призводить до погіршення якості зерна і поширенню хвороб. Саме ретарданти допомагають запобігти цим явищам.

Довідка: Ретарданти — синтетичні регулятори розвитку інгібіторного типу, що здатні уповільнювати ріст рослин, не викликаючи при цьому аномальних відхилень. Ці речовини здатні вкорочувати і потовщувати стебло, зменшуючи схильність до вилягання, посилювати ріст кореневої системи без втрат для генеративних органів, підвищувати продуктивність рослин та їх стійкість до несприятливих факторів середовища.