19 січня 2017, 17:21, Посівна

Фахівці АМАКО радять починати посівну якнайскоріше

Думку експертів наводить сайт technikazerno.com.

Фахівці наголошують, що зима цього року може видатись затяжною, тому навесні буде дуже мало часу на польові роботи. Тим, хто розроховує на хороший урожай ярих культур слід буде покваптись із їх посівом.

«Чим раніше здійсниться посів, тим на більший потенціал урожайності можна розраховувати. Це культури довгого дня і чим раніше їх зерна ляжуть в грунт, тим повноцінніше ці рослини будуть проходити фази онтогенезу та закладання урожаю, — говорить Олександр Бовсуновський, керівник департаменту агротехнологій компанії АМАКО. — Запізнення на місяць з сівбою за нинішніх умов достатнього зволоження, сприятливого температурного режиму і достатнього мінерального живлення означатиме втрату як мінімум 20% врожаю».

Ранній посів не лише дозволить використати зимові запаси вологи, а й допомагає «втекти» від спеки в період цвітіння. Особливо це важливо для таких культур, як соняшник чи кукурудза.

Допомогти виконати всі операції вчасно може сучасна високопродуктивна техніка, говорять спеціалісти. Тому аграріям варто оцінити можливості свого машинно-тракторного парку та, за необхідності, оновити його.