19 січня 2017, 16:15, Технології

Технологія точного зрошення дозволить значно підвищити ефективність іригаційних систем

Про це розповідає Аgrilab.com.ua з посиланням на precisionag.com.

Технологія диференційованого внесення, яка спочатку використовувалась для сухого удобрення, тепер починає революційно змінювати зрошувальні системи. Новий світ, де мережа датчиків постійно відстежує умови вологості ґрунту і направляє зрошувальні системи зі змінною нормою, швидко стає реальністю.

«Завдяки досягненням у прогресі обладнання і технологій, іригація та фертигація досягли нових рівнів ефективності і точності, — говорить Ерік Трайбелхорн,  генеральний директор компанії Agri-Inject. — Чим точнішим стане зрошення, тим ціннішим інструментом буде іригаційна система — особливо, коли прибуток від виробництва дістається так важко, як сьогодні».

Технологію точного зрошення вже випробували на одній з ферм США, де вдалось поєднати зрошувальну систему зі змінною нормою, контролери впорскування рідини, датчики вологості ґрунту та тестові польові системи для збору реальних даних.

Система кругового поливу, в якій використовують спринклерні головки, вбудований датчик вологості та система упорскування рідин Agri-Inject з рефлекторною панеллю управління дозволяє користувачам отримувати дані в реальному часі та «на льоту» вносити корективи. Фактично, у разі потреби, приписи для роботи на певному полі можна змінювати через кожні 15 хвилин.