2 травня 2018, 15:49, Посівна

Близько 1 тис. га в Агро-Регіоні підтоплені

Загальний Зембанк кластера становить 12 165 га, але в 2018 р планують засіяти близько 10 тис. га, так як крім орних земель земельний банк включає пасовища і сіножаті. Більше 40% сівозміни Чернігівського кластера становить кукурудза (4 700 га). Також господарство вирощує озимі пшеницю, ячмінь і жито, а також соняшник і сою. А в минулому році для підтримки сівозміни на бідних грунтах вводився ще і ярий ріпак.

Озиме жито — це також експеримент минулого року. У 2017 році воно дало 7 т / га (хоча очікували максимум 4 т / га). З цієї причини в нинішньому році площі під даною культурою збільшили в кілька разів — до 905 га.

Також підприємство активно сіє сидеральні культури для поліпшення місцевого ґрунту, яка переважно складається з піщаних, супіщаних, дерново-підзолистих, болотно-лугових грунтів і торфовищ. І якщо раніше використовували білу гірчицю, то зараз, після консультацій із зарубіжними грунтознавцями, ввели три види різних сумішей. Наприклад, на 120 га посіяли жито з озимою викою, а після — по ним хочуть посіяти кукурудзу і обробити всі гліфосатом.