2 травня 2018, 12:00, Технології

Рідина з мікроводоростей допоможе ліквідувати небезпечні викиди

Учені називають нову інтегровану систему ABECCS або "біоенергетикою водоростей з фіксацією і зберіганням вуглецю". Система може виступати в якості контейнера для двоокису вуглецю, одночасно виробляючи продукти харчування і електрику. Наприклад, об'єкт ABECCS площею 2,8 га може давати стільки ж білка, скільки соєві боби, вироблені на одній і тій же ділянці землі, одночасно генеруючи 17 млн. кіловат, електроенергії і фільтруючи з повітря 30 000 т двоокису вуглецю на рік.

"Водорості можуть бути ключем до розгадки важливої технології ліквідації негативних викидів. Це допоможе у боротьбі зі змінами клімату ", — зауважив Чарльз Грін, професор університету Корнелла.

Економічна життєздатність системи ABECCS залежить від вартості вироблених продуктів харчування і ціни на вуглець. Але навіть без ціни на вуглець, виробництво мікроводоростей сьогодні є комерційно життєздатним, так як вони часто оцінюються як заміна рибного борошна в кормах для риби.

У майбутньому, по мірі зростання цін на вуглець, ABECCS може знизити вуглекислий газ в атмосфері екологічно стійким і вигідним способом.