1 травня 2018, 17:00, Урожай

На соці каліфорнійських хробаків фермер вирощує органічні огірки

Рік тому Олександр Щербина придбав 2 га землі, сертифікованої як органічна, тут вирощує хробаків, проте не для курей, а для огірків, пише zhitomir-online.com.

За словами житомирського фермера, від черв’ячного соку огірки в його теплиці буйно ростуть і плодоносять.

«Наші огірки ми підгодовуємо соком, який дають каліфорнійські хробаки. Це продукт переробки хробаками органічних залишків. Отриманий сік ми розбавляємо водою 1 до 10 і потім підгодовуємо наші рослини», — ділиться фермер.

За тиждень огірки в теплиці Олександра Щербини в розмірі досягають близько 20 см. Зараз його полікарбонатна теплиця, площею в 280 кв. м з батареями і обприскуванням працює цілий рік, але завдяки гарному попиту на продукцію, фермер готується до її розширення.

«У цьому році я взяв в оренду ще 10 га землі і є люди, які хочуть здати мені свої наділи в оренду. Але цей процес буде складнішим, так як землі у них не органічні, і можуть бути переведені в органіку тільки через кілька років», — додає Олександр Щербина.

У найближчих планах фермера — добудувати ще невелику ферму і збільшити кількість курей, а також почати вирощувати органічних поросят.