27 квітня 2018, 16:20, Посівна

Щоб побороти вовчок Agricom Group нарощуватиме площі під кукурудзою

«Ми щільно вводимо в сівозміну кукурудзу. Основний акцент робимо на собівартості, оскільки Луганщина регіон ризикового землеробства. Тут під час наливу і запилення високі температури не дають повністю налитися качану. Тому, аби не надто ризикувати, вирішили по міндобрив зробити мінімальну норму, а по насінню вибрати вітчизняні гібриди. Витрати на українську селекцію 400 грн/га, замість мінімум 100 доларів зарубіжної селекції. Пряма собівартість з усіма накладними витратами — всього 200-250 доларів/га. Якщо отримаємо 2 тонни — це буде вже не збиток», — зазначив він.

Фахівець відзначив важливий ефект в розширенні площ під кукурудзою — боротьба з вовчком.

«Кукурудза — це природний спосіб боротьби з ним. Вовчок по своїй природі реагує на імпульси кореневої системи соняшнику. Кукурудза має такі самі імпульси, але це корінь кукурудзи, і йому вовчок не страшний. Таким чином, ми розвантажимо поля під соняшником і зробимо свого роду профілактику», — додав Тарас Корнієко.

Також цьогоріч компанія планує нарощувати площі під нішевими культурами: нутом, сочевицею та гірчицею. Крім цього, Agricom Group має намір активніше зайнятися зрошенням, для цього найняли відповідних фахівців.

«Хочемо спробувати на двох полях крапельне зрошення. Збоку інвестицій це затратно, але з огляду на прагнення збереження зембанку на нинішньому рівні, важливо збільшувати ефективність кожного гектара», — підсумував він.