26 квітня 2018, 17:40, Україна

Керівнику насіннєвого держпідприємства на Сумщині загрожує кримінальна відповідальність

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області.

«Встановлено, що підприємство, яке займається, зокрема, репродукцією насіння сільськогосподарських культур і саджанців, використовує землі за межами населеного пункту на території Роменського району загальною площею 2,638 тис. га. При цьому будь-яких правовстановлюючих документів на право власності, користування чи оренди земельної ділянки підприємство не має. Внаслідок самовільного заняття земель державі завдано понад 3,4 млн грн шкоди», — зазначає прокуратура.

За версію слідства, обвинувачена, діючи за попередньою змовою з директором приватної агрокомпанії, внесла до акта здачі-приймання сільськогосподарських послуг неправдиві відомості про нібито повторне підживлення соняшника. У подальшому за її вказівкою із зазначеною агрофірмою розрахувались насінням соняшника вартістю майже 470 тис. грн.

Крім того, в. о. директора реалізувала урожай кукурудзи тій же агрофірмі за ціною, нижчою від прямих витрат, таким чином розтративши державне майно на загальну суму понад 373 тис. грн.

Дії обвинуваченої кваліфіковано за ч. 1 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) і ч. 4 ст. 191 (розтрата майна у великих розмірах) Кримінального кодексу.

Директору агрокомппанії, який сприяв вчиненню злочинів, інкримінується порушення ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 27/ч. 2 ст. 364 (посібництво у зловживанні службовим становищем) Кримінального кодексу.