20 квітня 2018, 17:30, Посівна

Погодні умови сприяють сівбі усіх культур

Темпи проведення весняної посівної кампанії було обговорено у Мінагрополітики у ході проведення відеоконференції з регіонами.

Участь у заході взяли Максим Мартинюк, перший заступник Мінагрополітики заступник Міністра Олена Ковальова, керівники центральних органів виконавчої влади, НААН, представники Мінагрополітики, обласних державних адміністрацій, профільних асоціацій та громадськість.

Зокрема, було наголошено, що у 2018 році, у зв’язку із холодною погодою, посівна кампанія стартувала майже з місячним запізненням у порівнянні із минулим роком. Але, завдяки сніжній зимі у ґрунті сформовано запаси вологи — найвищі за останні 10 років, що має позитивно вплинути на вегетацію рослин. В середньому по країні температура ґрунту сягає 13-17°С, що дозволяє вже сіяти всі види сільськогосподарських культур.

Зважаючи на те, що оптимальні терміни посіву ранніх зернових та зернобобових культур швидко минають, було запропоновано обласним державним адміністраціям довести до агровиробників питання перегляду структури посівів на користь пізніх культур у тих регіонах, де ранні ярі не встигають посіяти в оптимальні строки.