20 квітня 2018, 15:41, Технології

В Китаї випробовують повітряні пестициди

Китайська агрохімічна компанія Shandong Kangqiao Bio-technology Ltd оголосила про співпрацю з виробниками безпілотних обприскувачів, в тому числі з Hanhe і DJI. Мета співпраці — дослідження в області застосування технологій використання «повітряних пестицидів» для розвитку точного землеробства в Китаї, пише news.agropages.com.

На сьогоднішній день існує великий попит саме на пестицидні сполуки для безпілотних обприскувачів. Фахівці відзначають, для обприскування з повітря звичайні пестициди зазвичай розводять в 200 разів, тоді як спеціальні «повітряні» пестициди необхідно розчиняти в 2-5 разів.

Для наземного обприскування частки розчину повинні становити менше 5 мікрон, для обробітку з повітря — не більше 2 мікрон. Наразі у компанії домоглися того, що продукти піразолу мають середній розмір частинок менше 1 мікрона, а суспензія досягає 99%, що дозволяє використовувати повітряні пестициди ефективніше.

В рамках проекту по захисту сільськогосподарських культур технологія застосування повітряних пестицидів зараз тестується в польових умовах в північно-східному Китаю.

За словами Чжан Тайхонга, менеджера з маркетингу Kangqiao, компанія досягла угоди з клієнтами в північно-східному Китаї, аби надати індивідуальні рішення щодо застосування аеронавігаційних систем для обслуговування великих полів.

Очікується, що розробка інноваційних пестицидних сполук буде розвиватися завдяки застосуванню нанотехнологій зі спрямованістю на контрольоване вивільнення активної речовини.