23 квітня 2018, 13:48, Україна

Україна стала на шлях розвитку органічного виробництва

За результатами голосування законопроект №5448-д набрав більше 250 голосів, повідомляє AgroPolit.com.

Ініціатори законопроекту зазначають, метою проекту Закону є удосконалення засад правового регулювання органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, а також гармонізація законодавства України до законодавства Європейського Союзу у зазначеній сфері.

За словами члена фракції «Самопоміч» Івана Мірошніченка, даним законопроектом буде закладено основи для розвитку органічного виробництва.

«У світі ціни на органічну продукцію в 2-3 рази вище, ніж на звичайну сільськогосподарську продукцію. Як приклад, ціна на продовольчу пшеницю з України сьогодні на базисі поставки на кораблі буде десь 220 доларів, а така сама пшениця органічного виробництва в Німеччині буде коштувати 500-600 доларів за тонну. Тому ті виробники, які будуть займатися органічним виробництвом професійно, будуть мати можливість заробляти», — додає Мірошніченко.

Нардеп говорить, що світовий ринок налічує 100 млрд доларів органічної продукції і до 2025 року становитеме 325 млрд доларів. Тобто його зростання у рік коливається у межах 15–20%.

Нагадаємо, Ольга Трофімцева заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції опублікувала на сторінці Facebook карту розвитку органічного ринку в Україні, станом на 1 грудня 2017 року.

Карта демонструє рівень регіональної підтримки розвитку органічно виробництва у розрізі областей. Окрім цього, вказано, які рівні підтримки впроваджуються безпосередньо у кожному регіоні (інформаційні, освітні чи фінансові).