19 квітня 2018, 12:35, ЗЗР

Нематоди завдають колосальної шкоди врожаям овочів у Бразилії

За словами Леонардо Акіно, професора в області овочівництва, землеробства і рослинництва, нематоди стали однією з основних проблем виробництва картоплі та моркви в Бразилії, пише news.agropages.com.

Основними ворогами сільгоспкультур в Бразилії є південна галова нематода (Meloidogyne incognita) і коренева нематода (Pratylenchus brachyurus). Саме від цих нематод, місцеві сільгоспвиробники зазнають найбільших втрат врожаю.

«Ці патогенні організми вражають коріння, впливають на здатність рослин поглинати воду і поживні речовини. Якщо говорити про втрати врожаю, то це близько 20% по моркві і 33% по картоплі. Атаковані нематодами культури обмежується у рості і втрачають товарний вигляд, а у моркви деформується коренеплід», — зазначив Леонардо Акіно.

Фахівець рекомендує бразильським овочівникам бути пильними та обирати стійкі сорти, а якщо проблема вже існує — невідкладно застосовувати нематоциди.

«Проти нематод добре зарекомендували себе препарати з активним інгредієнтом під назвою флуенсульфон, який ефективно скорочує чисельність нематод і може застосовуватися на декількох культурах», — додав експерт.