18 квітня 2018, 15:25, ЗЗР

Україна започатковує проект боротьби з непридатними хімікатами

Проект «Огляд та оновлення Національного плану виконання Стокгольмської Конвенції по стійким органічним забруднювачам» розпочато під патронажем Міністерства екології та природних ресурсів України, Програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП) та Глобального екологічного фонду, пише Kurkul.com.

У рамках проекту передбачається створення національного координаційного механізму з оновлення плану виконання міжнародних зобов’язань України щодо управління непридатними хімікатами.

«Даний проект є надзвичайно важливим для України, оскільки ми очікуємо надання технічної допомоги у визначенні національних пріоритетів по поводженню з відходами та особливо небезпечними речовинами. Затвердження національних пріоритетів зумовить створення ефективних механізмів кращої реалізації наших міжнародних зобов’язань», — зазначив Владислав Марушевський, начальник відділу міжнародної співпраці Міністерства природних ресурсів та екології України.

Нагадаємо, згідно даних ООН, станом на січень 2013 року на території України знаходилося 11 тис. тонн небезпечних хімікатів, розміщених на 1200 різноманітних складських приміщеннях.