17 квітня 2018, 14:38, Урожай

Народний синоптик розповів в яких регіонах цьогоріч чекати рекордних врожаїв

За його словами, усім без виключення вдасться зібрати хороший урожай, проте рекордних показників слід очікувати на Полтавщині та Черкащині. У свою чергу, народний синоптик зазначив, що через надмірну кількість опадів у аграріїв можуть виникнути проблеми при збиранні врожаю, пише gazeta.ua.

«Урожай озимих і ярих зернових буде рекордний цього року. За умови, якщо його вдасться зібрати без втрат. В липні можливі сильні дощі. Вони вплинуть на збирання врожаю. По-друге, від занадто великої вологи урожай гине в поле. Затяжні дрібні дощі вересня і жовтня стануть серйозною проблемою при зборі кукурудзи, соняшнику та цукрових буряків. Урожаю соняшнику може не бути. Кошики соняшнику може майже повністю знищити сіра гниль. Також зберемо хороший урожай овочів і фруктів», — зазначає Леонід Горбань.

Віра Балабух, завідувач відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту зазначила — на майбутнє українцям не слід очікувати снігових морозних зим. Тенденції до цього немає. Навпаки, зими стануть теплішими. Синоптик констатує —цьогорічний сніговий покрив не зумів перекрити дефіцит вологи, який спостерігався протягом останніх трьох років.

За прогнозом Леоніда Горбаня, початок осені буде досить теплим, проте уже в кінці жовтня можливі заморозки.

«Зима буде помірною. Спочатку суха, далі холодна з великою кількістю опадів, що стане причиною великого розливу річок, що знову спричинить паводок», — додає народний синоптик.