11 квітня 2018, 17:04, Україна

Аграріїв північних областей попереджають про загрозу підтоплення сільськогосподарських угідь

Про ризик підвищення рівнів вод повідомляють в ГУ ДСНС України.

Протягом наступних декількох днів відбуватиметься затоплення заплав (Волинська, Рівненська обл.), на Прип'яті (с. Рiчиця) можливе затоплення господарських споруд в окремих населених пунктах Ратнівського району Волинської області.

Загроза затоплення заплав спостерігається на території Сумської та Полтавської областей, на 1-5 см у середніх та нижніх течіях Сули, Пслі, нижніх ділянках Ворскли, Орелі.

«Прогнозується підвищення рівнів вод на 5-25 см на річках басейну Десни, з подальшим затопленням заплав та обтоплення територій і об’єктів, розташованих на заплаві (частин населених пунктів, присадибних ділянок, перелив води через автодороги місцевого значення), порушення транспортного сполучення у Чернігівському, Новгород-Сіверському районах», — повідомляють у ДСНС.

Як зазначають у Чернігівській ОДА, станом на 11 квітня, на Десні біля Чернігова зафіксовано рівень води з відміткою 496 см над нулем посту. Підвищення рівня за добу склало 14 см. При цьому, найвищі рівні весняної повені цього року припадатимуть на третю декаду квітня — першу декаду травня.