11 квітня 2018, 12:06, Посівна

Блокада складів Імперії-Агро спровокувала сутичку між бійцями харківського легіону та постраждалими фермерами (Оновлено)

Про це виданню Kurkul.com повідомили учасники подій у Кропивницькому.

Після того, як фермери заблокували склад і почали вимагати справедливості при видачі їм оплаченого товару, представники банку завантажили ще 5 фур і, застосувавши силу, відтіснили учасників блокади, аби вивести свої автомобілі. Про постраждалих у результаті сутичок інформації немає.

Конфлікт між Імперія-Агро і ТАСкомбанк може призвести до зриву весняної посівної. Хроніка подій
Читати по темі

За словами свідків подій, «ТАСКОМБАНК» вже забрав продукції на 62 млн грн і поки що зупинив дії щодо вивозу заставного майна зі складів. Наразі фермери знову пробують отримати товари згідно своїх накладних.

Головна проблема в тому, що на складах не відпускають товари, зазначені у переліку заставного майна банку, натомість пропонують фермерам отримувати на цю ж суму щось із неліквідів або малоходових товарів.

 

«Заміну проводять лише на ті позиції, яких немає у специфікації банку, за принципом «на тобі, небоже, що мені не гоже», — розповідає один із фермерів.

Представники ж «Імперії-Агро» займають пасивну позицію і не втручаються в суперечки, говорять блокувальники. Лише окремі регіональні менеджери присутні на місці й захищають права своїх клієнтів, пробують допомогти. Зокрема це представники компанії з Кропивницького, Івано-Франківська, Умані, Черкас, Кам’янця-Подільского.

Як стало відомо пізніше, наразі товари, у розмірі 40% від суми заявки, віддають лише кільком фермерським господарствам.

Затверджені покупці на відвантаження з 11.04.2018: ТОВ «Технополь-Агро», ТОВ «Агро-Еко», ТОВ «Карат»-ФГ «Степове»-СГ «Марина», ТОВ «Агрофірма Союз», СТОВ «Правда», ФГ «Садко», ФГ «Зоря», ПП «Профіт-Ленд Центр», ТОВ «Агроселект», «Люд-Вік Агро», «Укрнамсад», «Марінус-Д», «Роксолана», ПП «Агро», Отліванов І.В. — Отліванов С. В.