10 квітня 2018, 14:37, Посівна

Сприятливі погодні умови дозволять компенсувати затримку з посівною

Минулого тижня в Чорноморський регіон прийшло весняне тепло. Погода протягом наступних п’ятнадцяти днів повинна бути сухою, температури вже реєструються на рівні 15ºС, пише agroday.com.ua.

Що стосується озимих культур, то їх вегетація відстає від минулого року, проте запас вологи достатній, аби впоратися з можливим погодним ризиком, характерним для майбутнього періоду року, констатують аналітики компанії.

Нагадаємо, згідно даними Мінагрополітики, до закінчення минулого тижня посівна кампанія вже стартувала в 13 областях України, ярими засіяно майже 140 тис. га з запланованих 2,38 млн га. Найбільше посіяно ярого ячменю — 82 тис. га або 5% від прогнозу

В полях триває підживлення озимих зернових, поживні речовини внесені на 4,5 млн га (62% площ). Озимий ріпак підживлений на 776 тис. га (77%).

У Хмельницькій області підживлення озимих зернових завершено. Наближається до фінішу процес в Одеській, Запорізькій і Херсонській областях.

Обстеження посівів показує, що з 7,3 млн га сходи отримано на 99,7% площ, з них в доброму та задовільному стані знаходиться майже 6,4 млн га (89%).