6 квітня 2018, 18:34, Урожай

Аграріям доведеться пересівати підтопленні внаслідок повеней посіви озимих

Згідно даних синоптиків з 2 квітня у більшості регіонів температура підвищилася до плюс 20°С. Потепління сприятиме подальшому розливу водойм, пише gazeta.ua.

У найближчі дні повінь прогнозують на Західній Україні. Вода може затопити місто Дубровицю на Рівненщині, райцентри Кам'янка-Бузька на Львівщині та Мукачево на Закарпатті.

«Талий сніг утворив на сільськогосподарських полях водні озера, несучи значну шкоду озимим культурам. Аграріям доведеться пересівати пошкоджені території пшениці, ріпаку і ячменю. Оцінити загальну шкоду поки що не можемо, бо польовими дорогами проїхати неможливо», — зазначив Василь Бурлака, заступник голови Асоціації фермерів і землевласників Полтавщини.

Через інтенсивне танення снігів, полтавські поля перетворились у річки
Читати по темі

На Волині ріки затопили 135,5 га сільськогосподарських угідь. Ще понад 2,3 тис. га залила тала вода. Вийшла з берегів Прип'ять у Чорнобильській зоні відчуження.

Також тала вода розмила 1,5-кілометровий відрізок траси міжнародного значення Київ — Суми — Юнаківка поблизу райцентру Срібне Чернігівської області. Вздовж дороги утворилося провалля.

У Старобільському районі Луганської області ріка Айдар затопила шість низьководних мостів.

У селі Бірки Зіньківського району на Полтавщині піднявся рівень води в річці Грунь-Ташань. Вода змила міст.