6 квітня 2018, 14:31, ЗЗР

Через неконтрольоване використання пестицидів Кіпр ризикує залишитись без бджіл

На думку експертів всекіпрської екологічної сільськогосподарської асоціації, головною причиною загибелі комах стає незаконне використання пестицидів, застосування яких в сільському господарстві Кіпру з кожним роком збільшується, пише evropakipr.com.

Такі дії негативно впливають на біорізноманіття та ближчим часом можуть призвести до повного зникнення бджіл на острові.

«Брак інформації та контролю над використанням будь-яких пестицидів, а також відсутність компетентних органів ускладнюють проблему зростаючого зникнення бджіл», — зазначають фахівці.

Бджолярі б'ють на сполох і заявляють, що в деяких районах Кіпру зникло вже більше 85% популяції бджіл. А це означає, що основні продукти харчування, такі як фрукти, овочі та зелень, знаходяться під загрозою, так як за відсутності бджіл не буде відбуватись запилення.

Інша причина зниження популяції бджіл, на думку вчених, обумовлена ​​електромагнітним випромінюванням, яке впливає на ДНК комах. Велика частина випромінювання виходить від використання бездротових технологій і телекомунікацій.