6 квітня 2018, 10:35, Посівна

Харківські аграрії озвучили прогноз цьогорічної посівної кампанії

Про це у ході брифінгу розповів Марк Беккер перший заступник голови Харківської ОДА.

«В цьому році аграрії області планують посіяти ярові зернові культури на площі 1 млн 47 тис. га. З них близько 285 тис. га будуть засіяні кукурудзою на зерно, 140 тис. га — ярим ячменем. Збільшуються площі посіву під горохом — його, згідно з прогнозами, посіють на 48 тис. га», — повідомляє прес-служба ОДА.

Соняшник планують посіяти на площі 470 тис. га, картоплю і овочі — на 90 тис. га, кормові культури — на 90 тис. га.

75% сходів озимого клину, що засіяний на 525 тис. га, знаходиться в доброму та задовільному стані.

«Аналіз свідчить, що незначна затримка початку посівної не вплине на врожайність. На даний момент ніяких ризиків немає. Навпаки, умови більш сприятливі, ніж у минулому році. Зараз роботи будуть проводитися в оптимальні терміни. Найголовніше, що у нас є продуктивна волога і повна забезпеченість посівним матеріалом, засобами захисту, добривами, паливно-мастильними матеріалами», — сказав Беккер.

За його словами, господарства області забезпечені посівним матеріалом на 111%, дизельним паливом — на 109%, бензином — на 115%. Запас мінеральних добрив складає 136 тис. тонн при потребі 108 тис. тонн. Беккер також зазначив, що у 2017 році агропідприємства області придбали понад 100 одиниць нової техніки.