5 квітня 2018, 10:35, Урожай

З затримкою практично у місяць аграрії Прикарпаття приступили до весняно-польових робіт

За словами Івана Андріїшина, директора Департаменту АПР Івано-Франківської ОДА, в області склалися складні погодні умови, агрономічна весна затримується на 20-25 календарних днів, що не дає можливості аграріям вчасно розпочати посівну компанію.

Проте, незважаючи на погоду, у восьми районах проходить комплекс польових робіт із внесенням поживних речовин для підживлення озимих зернових та озимого ріпаку.

Озимих культур на зерно підживлено на площі 22 тис. га (30% до прогнозу) та озимого ріпаку — 10,6 тис. га (60% до прогнозу).

Вплив складних кліматичних погодних умов на урожайність сільськогосподарських культур очікується незначним.

«У квітні проходитиме масовий вихід шкідників із стадій спокою і заселення культурних рослин та дерев. Попередні дані фітосанітарного моніторингу свідчать про незначну загибель комах- фітофагів та задовільний фізіологічний стан переважної більшості тих, що збереглися», — зазначають у Департаменті АПР.

Тому постійний моніторинг фітосанітарного стану сільськогосподарських угідь, посівів та багаторічних насаджень, на виявлення шкідників, хвороб, бур'янів набуває важливого значення для подальшого регулювання чисельності шкідливих організмів з метою мінімізації негативної дії на майбутній врожай.