17 січня 2017, 12:00, Техніка

Мотор Січ буде випускати вертолітні обприскувачі

Про це Superagronom.com розповів Олексій Зеленюк, директор відділу з виробництва товарів народного вжитку компанії «Мотор Січ».

За його словами, конструкція не є новою — такі навісні обприскувачі вже випускались кілька десятків років тому у Польщі і широко застосовувались для розпилення рідких і порошкоподібних добрив, пестицидів та інших речовин. Проте із закриттям польського виробництва, яке відбулось після розпаду СРСР, ця ніша лишилась незаповненою, тому в Запоріжжі вирішили відродити випуск такої техніки.

Конструкція оприскувача практично не зазнала змін, тому є добре знайомою багатьом аграріям старих часів. Він матиме два баки для розчинів або порошкоподібних речовин, загальною місткістю 1200 л. Штанги оснащуватимуться центробіжними або щілинними плоскофакельними форсунками для рідких розчинів. Обпилювачі сухих речовин матимуть тунельну конструкцію.

Ширина захвату агрегату складатиме 30 м для всіх варіантів, максимальна витрата розчину — 9,8 л/с. Витрата порошкоподібних речовин може сягати 17 кг/с.

Ціна навісних агрегатів поки що невідома, адже процес їх сертифікації ще не завершено і формування вартості ще триває.