4 квітня 2018, 16:17, Посівна

Імперія-Агро тривалий час вводила нас в оману — ТАСКОМБАНК

Про це йдеться на офіційному сайті ТАСКОМБАНКу.

ТАСКОМБАНК підтверджує намір вжити усіх необхідних заходів задля збереження товарних запасів на складах «Імперія-Агро», які де-факто перейшли у статус твердої застави — забезпечення наданих банком компанії кредитних коштів у сумі 212 млн грн.

«Звертаємо увагу на те, що наразі ТАСКОМБАНК має справу з недобропорядним клієнтом, який протягом тривалого часу вводив банк у оману — подавав викривлену звітність, нарощував фіктивну дебіторську заборгованість клієнтів, продавав заставу банківської установи третім особам тощо. Зі слів ТОП-менеджменту та власника компанії, реальний збиток «Імперія-Агро» складає близько 400 млн грн», — йдеться у повідомленні ТАСКОМБАНКУ.

Представники банківської установи заявляють, що помітивши факти шахрайства, були змушені вдатися до перевірки наявності заставного майна, але наштовхнулися на супротив з боку «Імперія-Агро».

«На цей час ми докладаємо зусиль з метою блокування спроб клієнта у розкраданні застави ТАСКОМБАНКУ відповідно до укладених кредитних договорів. За заявою ТАСКОМБАНКУ до правоохоронних органів стосовно ТОВ «Імперія-Агро» відкрито справу про шахрайство. В рамках цього кримінального впровадження вже прийнято рішення про проведення процесуальних дій в офісах і на складах компанії «Імперія-Агро», — пояснюють представники ТАСКОМБАНКу.

Нагадаємо, між «Імперія-Агро» і ТАСКОМБАНК розгорівся багатомільйонний конфлікт. Заручниками ситуації виявилися фермери, які не можуть отримати оплачений товар чи повернути гроші, щоб розпочати посівну.