4 квітня 2018, 14:25, Посівна

Посівна стартувала, проте жертви конфлікту Імперії-Агро та ТАСКОМБАНКу досі залишаються без добрив та насіння

Іван Палієв (ФГ «Олена» Кагарлицький р-н, Київська обл.) скаржиться, через зрив посівної ризикує зазнати збитків на суму понад 5 млн грн.

В обробітку у господарстві перебуває понад 900 га земель, вирощують кукурудзу, ячмінь, соняшник, сою та пшеницю. Ще у лютому замовили 66 тонн карбаміду, проте ні добрив ні коштів господарство досі не отримало.

«Міндобриво треба вносити завтра-післязавтра, тому ситуація досить критична! 66 тон карбаміду вистачить на 300 га кукурудзи, якщо зараз не підживити, буде втрата 1 тис. тонн врожаю, а це 5 млн. грн. прибутку!», — додає Іван Палієв.

За словами Анатолія Шевчука, керівника ТОВ «Росавка» (Київська обл.), господарство ризикує недоотримати посівний матеріал кукурудзи, на чому зазнає збитків у розмірі 2 млн грн.

«Селітру і соняшник ми отримали, проте насіння кукурудзи недоотримали десь на 50 га площ. Тобто це десь 500 т урожаю кукурудзи, відкинемо на сушку, хай вийде 350-400 т чистої кукурудзи. Помножимо по-бідному на 5 тис. грн — оце вам 2 млн грн недоотримує господарство. Це видача паїв, зарплати, це зупинка роботи...», — бідкається Анатолій Шевчук.

Агрірій додає, з «Імперією-Агро» працює уже не перший рік, проте такого розвитку подій не очікував, тим більше напередодні посівної.

Нагадаємо, ми просимо постачальників підставити плече підтримки аграріям та допомогти у вирішенні проблеми з забезпеченням хімією, насінням та добривами.