4 квітня 2018, 18:03, Світ

Сульфурамід відтепер заборонений у Бразилії

Рішення Державного комітету з аналізу реєстрації агротоксичних препаратів (Diagro) визначає, що ці продукти більше не можуть продаватися на цій території, а компанії матимуть 4 місяці для збору запасів.

Основною причиною заборони речовини уряд назвав, підвищену захворюваність на рак сечового міхура та ризик виникнення новоутворень в чоловічій репродуктивній та травній системах.


"У природному середовищі сульфурамід деградує від перфтороктансульфонату — речовини, яка характеризується високою токсичністю, стійкістю, здатністю до транспортування на великі відстані та біоакумуляції. Це може бути ризиковано для риб, птахів та ссавців, особливо мавп», — зауважує комітет Diagro.
 

Відхилення зачепило чотири запити, що були подані у 2008, 2015 та 2016 роках. Mirex-S MX, Mirex-S MAX NA, Atta MEX-S,Unibras Agro Qumica, які мають сульфурамід як основну діючу речовину.

Довідка:

Сульфурамід — хімічна речовина, що застосовується у складі пестицидів для боротьби з мурахами, жукаим та іншими комахами. Має властивість розкладатися з утворенням ПФОС (перфторорганічні сполуки).