4 квітня 2018, 10:35, ЗЗР

Фізіоактиватори знижують застосування інсектицидів на 40%

Використання біопрепаратів в сільському господарстві — таких як фізіоактиватори, — допоможе скоротити на 40% застосування інсектицидів, сказав Лукас Рона, бізнес- менеджер Arysta LifeScience, пише news.agropages.com.

«Чим більше виробник впроваджує нові методи і нові технології для підвищення безпеки харчових продуктів, тим нижче буде рівень пестицидних залишків. Коли він забезпечить хороше управління залишками, у нього буде більше умов доступу на ринки і прибутковість бізнесу, відповідно, зросте», — пояснив Рона.

Фізіоактіватори діють як стимуляція продуктивності рослин для максимізації виробництва. Інший важливий фактор — вони підсилюють дію пестицидів щодо організмів, які шкодять культурам. Це діє не тільки по відношенню до інсектицидів, але і фунгіцидів.

«У грибів та бактерій є стійкість до певних класів хімічних продуктів. Додавання біологічних продуктів в схему управління рослинництвом дозволяє зменшити стійкість патогенних організмів до фунгіцидів, — сказав Рона. — Взаємодія пестициду з фізіоактіватором підвищує рентабельність виробництва. Фермер найкраще керує культурою, використовує менше пестицидів і отримує продукти з меншою кількістю залишків».