3 квітня 2018, 08:10, Посівна

ТАСКОМБАНК продовжить інвентаризацію складу Імперії-Агро — спільна заява

Водночас, дане рішення, на думку експертів, не дає фермерам гарантії щодо отримання оплаченої ними продукції по завершенню інвентаризації, повідомляє видання Kurkul.com.

Згідно з офіційною позицією банку щодо конфлікту, оприлюдненою 1 квітня, предметом застави є насіння соняшнику, насіння кукурудзи, хімічні добрива та інше майно згідно переліку. Крім того, в іпотеку ТАСКОМБАНКу передано сам майновий комплекс-склад, в якому зберігається заставне майно.

Конфлікт між Імперія-Агро і ТАСкомбанк може призвести до зриву весняної посівної. Хроніка подій. (Оновлено)
Читати по темі

За словами Ігора Мельника адвоката IMG partners, який представляє інтереси «Штабу захисту фермерів «Поверни своє!», проблема повернення фермерам оплаченого ними товару полягає в тому, що неможливо ідентифікувати кому належить конкретний мішок добрив чи посівна одиниця соняшнику на складі. Якщо там є в наявності певний обсяг посівного матеріалу чи, наприклад, селітри, він не позначений як заставне майно банку чи майно когось із клієнтів компанії. Тому відпуск товарних запасів фермерам після завершення інвентаризації може відбуватись за залишковим принципом.

Нагадаємо, що 2 квітня постраждалі в ході конфлікту Імперія-Агро та ТАСкомбанк фермери створили «Штаб захисту фермерів «Поверни своє!».

Читайте більше за цим посиланням.

Затягування переговорів між компанією «Імперія-Агро» та ТАСкомбанком призведе до зриву весняної посівної кампанії та багатомільйонних втрат сільськогосподарських виробників. Можливі збитки 10 господарств, які входять у «Штаб захисту фермерів «Поверни своє!» попередньо складають більше 248 млн грн.

Про це заявили представники «Штабу захисту фермерів «Поверни своє!» після зустрічі з менеджментом банку, а також з його власником Сергієм Тігіпком.

ДЕТАЛІ ПЕРЕГОВОРІВ

Ми вивчаємо ситуацію і будемо інформувати про розвиток подій довкола конфлікту.

У разі, якщо ви володієте інформацією про те, що відбувається або є постраждалою стороною, просимо писати на редакційну пошту press@latifundistmedia.com або телефонувати 093 756 24 21.