3 квітня 2018, 09:36, Посівна

Господарство на Київщині може залишитись без насіння та ЗЗР через конфлікт Імперії-Агро та ТАСКОМБАНКу

У інтерв’ю виданню SuperAgronom.com директор ПП «Колос» розповів, що за приблизними підрахунками через можливий зрив посівної господарство ризикує втратити щонайменше 20 млн грн прибутку.

«Загалом закупили на 3,5 млн грн, з яких 2,5 млн. залишилось у «Імперії-Агро». По суті нам віддали 30 т карбаміду, трохи хімії завезли по пшениці. А так, основний посівний матеріал, основні засоби захисту залишились там на складах», — розповів аграрій.

Господарство вирощує пшеницю, ячмінь, кукурудзу та сою. Через сильну посуху минулий сезон видався доволі складним, тому аби розрахуватись з пайовиками та підготуватись до посівної мусили взяти кредит, який потрібно повертати.

«Платити податки зараз немає чим, зарплатню немає чим, взяли кредити на 10 млн, з них заплатили «Імперії-Агро». Якщо ми зараз не посіємо, не знаю що я далі буду робити — як з людьми розраховуватись, як виплачувати орендну плату і як все фінансово врегулювати», — скаржиться Володимир Бусол.

Аби захистити свої права та інтереси аграрії створили «Штаб захисту фермерів «Повернути своє!», а який може звернутись кожен сільгоспвиробник, який зазнав збитків внаслідок конфлікту інтересів «Імперії-Агро» та ТАСКОМБАНКу. Також наша редакція просить заповнити анкету та вказати імовірний розмір фінансових втрат. Це дозволить більш конкретно уявляти картину та оцінити збитки.

Нагадаємо, наразі ключовою вимогою потерпілих сільгоспвиробників до ТАСкомбанку та Імперії-Агро є пошук можливості обох компаній віддати аграріям оплачений ними повністю або частково товар: ЗЗР, добрива, насіння.