28 березня 2018, 09:36, Добрива

В Африці поля удобрюють унікальним органічним добривом на основі гіацинта

Швидко розростаючись на поверхні води гіацинт (Eichhornia crassipes) покриває водойми настільки щільним шаром, що навіть ускладнює пересування суден. Крім того, через щільний покрив погіршується кисневий режим водойми, що призводить до загибелі інших його мешканців. Вода також може стати небезпечною для вживання людьми, пише aggeek.net.

Проте, місцеві сільгоспвиробники вирішили не впадати у відчай, та почали використовувати рослину в якості органічного добрива (процес переробки на компост займає близько 9 тижнів). Добриво одержане внаслідок переробки водяного гіацинта містить у своєму складі необхідні ґрунту азот, калій і фосфор. Окрім того, волога, яка міститься у рослині дозволяє зволожити ґрунт.

«Врожайність на моїй землі подвоїлася. А рослини, які раніше виглядали хворими, завдяки удобрення з гіацинта стали свіжими та здоровими», — зазначив один з місцевих фермерів.

Сільгоспвиробники задоволені знахідці, оскільки таке добриво органічне, не несе шкоди живим мікроорганізмам та підвищує врожайність вирощуваних культур.