27 березня 2018, 16:19, Добрива

Україна підвищила мито на імпорт добрив з Росії

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку.

Відтепер антидемпінгове мито для ВАТ «Дорогобуж» складе 29,25%, для інших експортерів і в цілому для РФ — 42,96%. Рішення Комісії набирає чинності з дня публікації повідомлення про нього в «Урядовому кур'єрі».

В рамках засідання Комісія розглянула матеріали щодо існуючої практики поставки мінеральних добрив в Україні з боку російських виробників і експортерів.

Як зазначається, на сьогоднішній день існує загроза обходу діючих антидемпінгових заходів щодо нітрату амонію з боку постачальників.

«За результатами розгляду матеріалів було встановлено, що рівень застосовуваних остаточних антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну нітрату амонію (аміачної селітри) походженням з РФ недостатній для усунення демпінгу, який заподіює шкоду українським виробникам», — йдеться в повідомленні.

У МЕРТ також стверджують, що комісія зважила позицію всіх зацікавлених сторін, зокрема українських виробників мінеральних добрив і агросектора, включаючи галузеві аграрні асоціації.

Нагадаємо, зараз щодо імпорту товарів з Російської Федерації діють 12 захисних торговельних заходів (10 антидемпінгових, 1 компенсаційний та 1 спеціальний). Крім того, проводиться три розслідування щодо демпінгового імпорту російських міндобрив (карбамідно-формальдегідна продукція, нітрат амонію, сірчана кислота та олеум).