27 березня 2018, 08:37, Урожай

Вітчизняним садівникам цьогоріч прогнозують рекордний урожай яблук

Проте в асоціації зазначають, підтвердити цей прогноз можна буде лише після завершення цвітіння садів, приблизно в середині травня.

«Аномально холодний та сніжний березень поточного року з високою імовірністю відтермінує цвітіння садів, що дозволить знизити імовірність втрат від весняних приморозків. Адже останніми роками найчастіше виробники страждали саме через передчасне цвітіння фруктових деревах, спровоковане ранньою весною», — повідомляють в УПОА.

Так, завдяки відносно стабільним кліматичним умовам зими, без аномальних морозів та з високою кількістю опадів, садівникам вдалося практично повністю запобігти ушкодженню та знесиленню дерев.

Оскільки минулого року приморозки в травні різко знизили врожайність багатьох фруктів, дерева змогли «відпочити» та накопичити достатню кількість поживних речовин, що позитивно впливатиме на врожайність в поточному році.

«В поточному році вступає в плодоношення значна кількість молодих садів яблук та черешні. Крім того, велика питома вага молодих яблуневих садів еволюційно збільшить свою продуктивність, тож загальний обсяг врожаю збільшиться», — додають експерти.