26 березня 2018, 14:19, Урожай

Всі озимі Агрейну — в доброму стані

За його словами, зимово-весняні коливання температур не вплинули на посіви, оскільки на більшості територій вони залишалися під шаром снігу. Проведений днями огляд на полях підприємств групи в Черкаській області підтвердив, що озимі почуваються добре, жодних пошкоджень на них не помічено. Зараз складно визначити стан посівів у Чернігівській областях, адже після останніх снігопадів на полях утворився досить високий шар снігу, але до цього вони також перебували в хорошому стані.

Наразі в більшості підприємств уже було проведено підживлення по мерзлоталому ґрунту. Добрива внесені практично на всіх 100% посівів озимого ячменю. Ріпак підживлено на 80% площ, а пшеницю на 50%.

«Під ріпак вносили 0,3 т/га селітри і 0,1 т/га сульфату амонію. Для пшениці норми були різні. Десь 0,2 т/га, а десь 0,3 т/га селітри, але всюди плюс 0,1 т/га сульфату амонію», — уточнив Славко Станишич.

Також він повідомив, що Агрейн повним ходом готується до посівної. Підприємства вже на 100% забезпечені добривами, техніка готова на 95%. Триває постачання посівного матеріалу. Станом на 22 березня група отримала 80% насіння соняшнику, 60% кукурудзи і 95% сої.