23 березня 2018, 11:42, Добрива

Китай продовжує скорочувати виробництво мінеральних добрив

Нагадаємо, Китай посилює заходи щодо захисту навколишнього середовища та обмеження надмірного використання хімічних агрохімікатів і до 2020 року планує зупинити зростання застосування хімічних добрив та пестицидів, пише agribusinessglobal.com.

Згідно даних Національного бюро статистики Китаю, загальний обсяг виробництва добрив у минулому році склав 61,84 млн тонн, що на 9,43 млн тонн менше ніж роком до цього. Ці дані підтверджує британська маркетингова компанія CCM, яка заявила, що виробництво добрив у Китаї сягнуло мінімального за останні 9 років рівня.

Оскільки перевірки органів з охорони навколишнього середовища та інспекції з безпеки праці стають все більш частими, китайські компанії, які спеціалізують на виробництві фосфорних добрив можуть частково обмежити виробництво.

Окрім цього, у 2018 році триватиме ліквідація застарілих потужностей, що також грозить можливим скороченням об’ємів виробництва та зростання цін на сировину.

У грудні минулого року Китай експортував 2,25 млн тонн добрив, загалом, за останні 12 місяців показник загального обсягу та вартості експорту мінеральних добрив у Піднебесній знизився на 7,1%.