22 березня 2018, 17:12, Урожай

Експерти прогнозують зниження попиту на вирощування малини

Про це на форумі «Ягоди-2018 UA» заявив Олександр Ярещенко, кандидат сільськогосподарських наук, заступник директора інституту садівництва НААН України, пише info.shuvar.com.

За його словами, багато нових плантацій вже будуть закладатись на базі кооперативів, які будуть використовувати професійні технології вирощування, передпродажну доробку та глибоку переробку, головним чином будуть заморожувати малину і експортувати.

«В малиновому бізнесі залишаться найкращими, ті хто зможе вирощувати ягоду екстра-класу. Минулий рік показав, що виробники неякісної сировини можуть розраховувати на ціну  10-12 грн/кг навіть за умов досить високого попиту в країнах ЄС. Тобто другосортна ягода вже нікому непотрібна», — зазначив Олександр Ярещенко.

Також експерт зауважив на тому, що по малині органічне виробництво буде зростати швидше ніж по інших видах ягід, але ця ягода буде переважно експортуватись теж в замороженому вигляді.

Нагадуємо, згідно даних Держстату, в 2017 році загальні площі під малиновими насадженнями в Україні становили близько 5,2 тис. га, з яких лише 700 га припадало на комерційні насадження.