21 березня 2018, 13:38, Урожай

В Європі очікують на зростання врожайності пшениці та ячменю

У своєму першому прогнозі на 2018 рік MARS прогнозує, що середня врожайність всієї пшениці складе 5,94 т/га, що на 1,5% більше, ніж в 2017 році та на 3,7% більше, ніж в середньому за останні п'ять років, повідомляє zol.ru.

Урожайність м'якої пшениці становитиме 6,2 т/га, що на 1,4% більше, ніж в минулому році і на 3,8% більше, ніж в середньому за п'ять років. Урожайність озимого ячменю — 6,0 т/га, що на 1% більше, ніж в минулому році і на 4,4% більше, ніж в середньому за п'ять років.

Викликає занепокоєння ситуація у Франції, де спостерігається незначний збиток внаслідок надлишку вологи на півночі країни. В інших країнах ЄС стан посівів визнано задовільним, незважаючи на холодну кінцівку зими.

Основні експортери пшениці, такі як Франція, Румунія, Польща та Болгарія матимуть середньостатистичну врожайність, в той час як в Німеччині, Литві та Латвії врожайність може виявитися нижче середньої.

Крім того, MARS назвав погодні умови в Україні сприятливими для сільгоспкультур, а також заявив, що російські сільгоспкультури отримують вигоду від «одного з найтепліших років за останні 40 років».